Nieuws
29 oktober 2009 - Ron Smeets

Android 2.0 update voor de HTC Hero op komst

Het was al duidelijk dat HTC momenteel werkt aan de ontwikkeling van een (aantal) Android 2.0 toestel(len). Dat is mooi, maar nog mooier is het natuurlijk wanneer ook de bezitters van bestaande Android toestellen zouden kunnen upgraden. Welnu, voor iedereen met een HTC Hero heeft de Taiwanese fabrikant goed nieuws.

HTC heeft namelijk bevestigd dat men al werkt aan een Android 2.0 update voor de Hero. Zelf zeggen ze letterlijk:

"Yes, we are working on an Eclair update for the HTC Hero. Because Eclair is a significantly enhanced release, it will require some time to update Sense for this new version of the Android OS. Please be patient while we work to provide you with a tightly integrated experience like the one you are already enjoying on your Hero."

Wanneer die update beschikbaar zal komen is dus nog niet bekend maar de fabrikant laat wel al weten dat vooral het upgraden van de Sense UI naar Android 2.0 wat tijd zal kosten. Geduld is dus een schone zaak ;-) Het is (nog) niet bekend of nog meer HTC Android toestellen, zoals de Magic, de G1 en de Tattoo, in aanmerking gaan komen voor een Android 2.0 upgrade.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.