Nieuws
14 april 2009 - Ron Smeets

Android 1.5 (Cupcake) aangekondigd, SDK preview beschikbaar

Gisteren is de komst van Android 1.5, ofwel de langverwachte 'Cupcake' update, aangekondigd, zo meldde het Android Developers Blog.

Enkele grote vernieuwingen die in versie 1.5 zullen zitten zijn onder andere de API's voor functies als soft keyboards, home screen widgets, live folders, spraak herkenning en een add-on voor de Google APi's.

Een uitgebreide lijst van de nieuwe features en verbeteringen kun je hier bekijken. Ontwikkelaars kunnen ook al een preview van de nieuwe SDK downloaden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.