Nieuws
12 april 2006 - Ron Smeets

Andere 'UMPCs' completer en goedkoper

Het is echt niet mijn bedoeling om te blijven 'zeiken' over de onvermijdelijke UMPC flop, maar ook dit nieuws zet onze stelling weer extra kracht bij.

Het moment dat andere fabrikanten, die zich niet in het UMPC avontuur gestort hebben, zouden inspelen op de slechte berichten over met name de prijs kwaliteit verhouding van de eerste modellen was natuurlijk al even onvermijdelijk en vandaag zijn er ook daadwerkelijk twee voorbeelden te melden.

Laten we maar beginnen met de Toshiba Portege M400 Tablet PC. Die ligt kwa prijs, ca. 1400 Euro, namelijk nog het dichts in de buurt van de Samsung Q1. Voor die 200 Euro meer krijg je dus een 12inch touchscreen TFT, toetsenbord, mousepad, 80 Gieg HD, DVD Rom drive en een 1.67GHz mobile processor met 512Mb RAM. En daarmee zal de prijs van de Toshiba die van de Samsung Q1 dan niet veel meer ontlopen, nadat je de rekening voor de accesoires van je UMPC ontvangen hebt. . .

Het tweede voorbeeld van hoe het beter kan is de Fujitsu Loox P70S. Kwa afmeting ligt ie wat dichter bij de UMPC specs, maar nog altijd MET toetsenbord, maousepad en de nodige andere voordelen waar je NIET extra voor hoeft te betalen. De prijs hiervan is nog niet bekend, maar ik durf bij deze te stellen dat die in vergelijking tot de goedkoopste UMPC van TabletKiosk toch nog mee zal vallen!Gerelateerde links:
Accesoires niet standaard bij Samsung UMPC
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
Samsung UMPC duurder dan laptop
Eerste UMPC met een prijskaartje
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.