Nieuws
20 oktober 2010 - Ron Smeets

Analisten verwachten forse winst- en omzetdaling voor Nokia

Morgen (donderdag 21 oktober) presenteert Nokia haar cijfers voor het derde kwartaal. Je hoeft volgens mij geen financieel analist te zijn om te voorspellen dat het niet goed gaat met de Finse fabrikant. Het wordt dus ook meteen een goede 'financiele' vuurdoop voor de kersverse CEO, Stephen Elop.

Het gerommel aan de top met het vertrek van diverse topmannen, waaronder CEO Kallasvuo en VP Vanjoki, bevestigt dat mijns inziens. Bovendien gaat het, voor wat betreft de omzet en winst, al een aantal kwartalen bergafwaarts met Nokia.

Maar goed, ananilsten voorspellen dus ook dat de kwartaalcijfers die Nokia morgen zal presenteren alles behalve rooskleurig zijn. Verwacht wordt een winstdaling van 41% per aandeel. Dat klinkt niet best maar, zoals gezegd, de echte, defintieve, cijfers worden morgen pas bekendgemaakt. Even afwachten dus nog, maar ik vraag mij wel alvast af welke Nokia, MeeGo of Symbian topman (of vrouw) morgen, of in de dagen daarna, zijn (of haar) vertrek zal aankondigen ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.