Nieuws
03 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Analisten: 'Prijs nieuwe Windows 8 tablets kan veel lager'

Analisten hebben aangegeven dat Microsoft goed moet samenwerken met partners in de pc-industrie om de prijs van Windows 8 tablets omlaag te krijgen. De Surface en de Surface Pro worden op 26 oktober gereleased en er is nog niets bekend over de prijs, maar analisten hebben het vermoeden dat de prijzen echt absurd hoog zullen gaan worden. Dit omdat Microsoft al heeft aangegeven dat de Surface niet bedoeld is om de concurrentie aan te gaan, maar om de kracht van Windows 8 te laten zien aan het publiek.

'De huidige aanwezige informatie over de tablets suggereren dat de prijzen enorm hoog zullen zijn en dat het behalen van een fatsoenlijk marktaandeel niet mogelijk zal zijn.' vertelt Tim Coulling, die deze markt in de gaten houdt namens onderzoeksbedrijf Canalys. 'We verwachten dat de Surface hetzelfde impact zullen gaan hebben op de pc-industrie als de Zune deed bij draagbare muziekspelers.'  vertelt hij ook. De Zune was bedoeld om de iPod te verslaan, maar werd uiteindelijk een grote flop.

Canalys gelooft dat Windows 8 tablets pas echt mee kunnen doen als Microsoft de prijs omlaag gooit. Eerdere onderzoeken wijzen op het feit dat de Windows 8 tablet maximaal 500 dollar mag kosten, wat ook de prijs is van de nieuwe iPad en de dubbele prijs van de populaire Kindle Fire van Amazon.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl