Nieuws
26 november 2011 - Ron Smeets

Analisten oneens over verwacht succes van de Nokia Lumia 800

De Nokia Lumia 800 ligt inmiddels zo'n 10 dagen in de winkels van de zes 'first wave' landen en het toestel zal binnenkort ook naar diverse andere landen verscheept worden.

Of het toestel een verkoopsucces wordt zal de tijd moeten leren. Mijns inziens heeft Nokia goud in handen met de Lumia 800. Diverse analisten zijn het echter oneens over het verwachte succes van Nokia's eerste Windows Phone toestel in de eerste maanden na de lancering.

Aanvankelijk werd door diverse analisten de verwachting (of voorspelling) uitgesproken dat Nokia nog dit jaar 2 miljoen Lumia 800's aan de man (en vrouw) zou brengen. Vorige week stelde een van de analisten, Pacific Crest's James Faucette, zijn voorspelling al fors naar beneden bij, van 2 miljoen naar 500.000 (in Q4 van dit jaar). Ook Bernstein's Pierre Ferragu was sceptisch. Volgens hem is de Nokia Lumia 800 te duur en ontbeert het toestel echte innovatie.

De analisten van de Deutsche Bank zijn het daar duidelijk niet mee eens. Zij hebben deze week nogmaals hun voorspelling bevestigd dat Nokia wel degelijk in staat moet zijn om nog voor het eind van dit jaar 2 miljoen Lumia 800's te verkopen. Intussen zijn in diverse landen waar de Lumia 800 al in de winkels ligt, ook hier in Nederland, al berichten opgedoken dat het toestel, de eerste voorraad, uitverkocht is of dreigt te raken. Natuurlijk, zo schreef ik ook al in een eerder artikel, zegt dat niets over de verkoopaantallen. Daarvoor moeten we toch echt weten hoe groot (of klein) de eerste voorraden zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.