Nieuws
20 december 2014 - Ron Smeets

Analist verwacht bijna een verdubbeling van de iPhone verkopen Apple zou dit kwartaal meer dan 67 miljoen iPhones over de toonbanken schuiven

Het moge duidelijk zijn dat het laatste kwartaal van een jaar doorgaans ook het meest succesvolle is voor fabrikanten van gadgets. Dat geldt overigens ook voor heel veel andere branches. In Q4 worden targets gehaald, verliezen ingelopen of, in het geval van fabrikanten als Apple en Samsung, winsten verder opgeschroefd.

Dat Apple dit kwartaal dus (veel) meer iPhones zal verkopen dan drie maanden geleden is geen verrassing, maar een analist van Morgan Stanley heeft becijferd dat het verschil met vorig kwartaal bijna een verdubbeling van de verkoopcijfers zal betekenen. Als zijn berekeningen kloppen dan gaan er dit kwartaal maar liefst 67 miljoen iPhones over de toonbanken. In Q3 waren dat er nog 'slechts' 39 miljoen. Ofwel, een verwachte stijging van ruim 70%. Kijkend naar het laatste kwartaal van 2013, toen Apple 51 miljoen iPhones verkocht, betekent dat ook nog steeds een forse stijging van meer dan 30%.

Volgens de analist heeft Apple dit nieuwe succes vooral te danken aan de grotere vraag naar iPhones in China. Daarnaast speelt ook het feit mee dat de grotere iPhone 6 (4.7 inch) een nieuw publiek aanspreekt die de voorgangers van het toestel tot nu toe te klein vonden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.