Geruchten
05 januari 2012 - Ron Smeets

Analist: Onthulling eerste quad core HTC's op MWC

Een analist van JPMorgan Chase heeft tegenover investeerders geroepen dat HTC van plan is om haar eerste quad core smartphones tijdens het MWC, eind februari in Barcelona, te onthullen.

In het kielzog van zijn uitspraken, waar door HTC natuurlijk nog geen commentaar op gegeven wordt, meldt de Taiwanese Commercial Times dat enkele van deze quad core HTC's uitgerust zullen worden met een Qualcomm MSM 8906 LTE processor.

Volgens de analist en de nieuwe geruchten zou HTC twee quad core smartphones in Barcelona presenteren. Een daarvan wordt vermoedelijk de HTC Edge (afbeelding hieronder). Die heeft, volgens eerdere geruchten, de NVIDIA Tegra 3 quad core processor. 

Geruchten dat HTC bezig zou zijn met de ontwikkeling (en productie) van smartphones en tablets met een quad core processor zijn dus niet nieuw. Enkele weken geleden werd dat ook al eens geroepen en ook toen werd het Mobile World Congress genoemd als het moment waarop HTC die toestellen zou gaan presenteren. Er zou zelfs al een kiekje van de eerste quad core HTC tablet te zien zijn geweest, maar ook dat was een gerucht. We zullen het wel zien, eind februari in Barcelona.

Via: DigiTimes, Commercial Times (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.