Nieuws
11 juli 2008 - Ron Smeets

Analist: 'Motorola is nog maar 500 miljoen waard'

Oeps, dat zijn nog eens uitspraken. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat aan deze boude stelling nog drie dingetjes toegevoegd moet worden.

1. De analist in kwestie, Richard Doherty, heeft het hier alleen over de toestel divisie van Motorola en niet het hele concern (pfeww).

2. Hij spreekt over 500 miljoen Amerikaanse dollars. Auw, dat zijn amper 320 miljoen Euro.

3. Meneer Doherty is dezelfde analist die amper een jaar geleden dezelfde onderneming nog waardeerde op een slordige 8 miljard dollar!

Tja, het kan snel gaan in de mobiele toestelwereld. . . Hoog tijd om 'Alexander' van stal te halen als je het mij vraagt want in

Oktober zou het wel al eens te laat kunnen zijn. . .Gerelateerde links:
Omzet Motorola in 2007 met 33% gedaald
Motorola 'Alexander' komt in Oktober
Motorola CEO gaat zelf de mobiele telefoon divisie leiden
'Alexander' wordt Motorola's laatste poging het tij te keren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.