Wearables
20 mei 2015 - Ron Smeets

Analist: Apple verkoopt dit jaar geen 30 maar amper 15 miljoen Watches KGI insider met een bewezen 'Apple reputatie' verwacht tegenvallende Watch verkopen

Op de eerste dag dat de Apple Watch besteld kon worden, twee weken voor de levering, werden er in de VS zo'n 1 miljoen verkocht. Daarna hebben we echter niet veel meer vernomen over het eventuele verkoopsucces van Apple's slimme horloge. De eerste reviews waren, en zijn, niet bepaald positief en dat voorspelde, zeker bij een Apple product, natuurlijk niet veel goeds.

Vandaag heeft analistenbureau KGI de verwachte verkoopaantallen voor de Apple Watch drastisch naar beneden bijgesteld. Aanvankelijk werd verwacht dat er dit jaar 20 tot 30 miljoen slimme Apple horloges verkocht zouden worden, maar die verwachting is nu zo ongeveer gehalveerd. KGI denkt nu dat er maximaal 15 miljoen Apple Watches over de toonbanken zullen vliegen.

Natuurlijk zijn dit voorspellingen waarvan eerst nog maar eens moet blijken of ze uit gaan komen, maar KGI heeft de afgelopen jaren wel een goede reputatie opgebouwd als het gaat om voorspellingen van het reilen en zeilen bij Apple.

Het is nog veel te vroeg om te roepen dat de Apple Watch gaat floppen, maar dat het niet zo gaat als de fabrikant verwachtte is wel duidelijk. Veel klachten over de batterijduur, de onvriendelijke User Interface en langzame apps zullen de verkoopcijfers niet bepaald positief beinvloeden.

Van de andere kant; als Apple zelfs met deze kritieken er in slaagt om dit jaar toch nog 15 miljoen Watches te verkopen die minimaal dubbel zo duur zijn dan de meeste concurrenten, dan mogen ze niet klagen. En ik denk ook dat die concurrenten zelf allemaal dolblij zouden zijn als ze in één jaar 15 miljoen slimme horloges aan de man (en vrouw) wisten te brengen, toch? Ik bedoel, Samsung verscheepte vorig jaar 1.2 miljoen smartwatches en was daarmee marktleider. Pebble was de nummer twee met 700.000 exemplaren. Alle fabrikanten tesamen kwamen dat jaar niet verder dan 6.8 miljoen slimme horloges en -fitness bandjes.

Bron, Bron (Smartwatch verkopen 2014)