Nieuws
16 december 2011 - Ron Smeets

Analist: 2.2% van EU smartphone gebruikers wil een Nokia

Een analist van Exane BNP Paribas heeft aan de hand van een onderzoek waaraan 456 personen die van plan zijn binnenkort een smartphone aan te schaffen becijferd dat de verwachte verkoopaantallen van de Nokia Lumia (800 en 710) wel eens tegen zouden kunnen vallen.

Slechts 2.2% van de ondervraagden, die verdeeld waren over de vijf Europese landen waar de Nokia Lumia 800 al in de winkels ligt, gaf aan voor een Nokia Windows Phone te zullen kiezen.

Met die gegevens heeft de analist, Alexander Peterc, nu de vewachte verkoopaantallen van de Nokia Lumia toestellen naar beneden bijgesteld. Aanvankelijk werd becijferd dat Nokia, volgens dezelfde analist, dit jaar nog zo'n 2 miljoen Lumia's zou verkopen. Nu is dat aantal nog maar 800.000. Volgens Peterc blijft de intentie om een Nokia Lumia te kopen nog ver achter bij de populariteit van concurrenten als de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S II.

Natuurlijk is het op zich niet zo gek dat de Nokia Lumia toestellen nog niet zo geliefd danwel populair zijn als die van de concurrentie. Nokia heeft met de Lumia 800 voor het eerst in lange tijd namelijk weer een goede smartphone gemaakt en er zal tijd (en heel veel marketing budget) nodig zijn voordat dit ook in de verkoopcijfers te zien zal zijn. De tijd zal moeten leren of Nokia daar in gaat slagen.

Via: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.