Entertainment
27 augustus 2008 - Redactie MobileCowboys

Amsterdammer wint 'Life Captured' wedstrijd

PERSBERICHT - Fotograaf en filmmaker in de dop, Job van Dijk uit Amsterdam, heeft meegedaan aan de wedstrijd ‘Life Captured’ van Sony Ericsson en is verkozen als de nationale winnaar van Nederland!

‘Life Captured’ is een revolutionair project van Sony Ericsson onder aanvoering van de met een Oscarnominatie bekroonde regisseur Mike Figgis (foto) van o.a. ‘Leaving Las Vegas’.

Mensen uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika zijn gevraagd een storyboard in te sturen van vijf foto’s, gemaakt met een mobiele telefoon, dat iets bijzonders over hun leven laat zien. Mike selecteerde Job, omdat hij erg onder de indruk was van zijn creativiteit en vaardigheid om met foto’s een verhaal te vertellen.

Job van Dijk krijgt een nieuwe Sony Ericsson C902 Cyber-shot™ cameratelefoon en een nieuwe opdracht van Mike om daarmee tien foto’s te maken die zullen worden getoond in ‘Life Captured’ – een korte film die uitsluitend bestaat uit foto’s.

Mike voegt de afbeeldingen van alle winnaars samen tot een film om daarmee een spannend verhaal te laten zien over het leven in 19 verschillende landen. Gezien Mikes achtergrond en ervaring wordt de film gegarandeerd uniek en in elk opzicht vernieuwend.

Mike Figgis: “Het idee achter deze wedstrijd is originaliteit en talent tot uiting te brengen. Bij het selecteren van de huidige winnaars heb ik daar dan ook naar gezocht. Ik vond het bovendien fascinerend op een heel nieuwe manier naar de wereld te kijken door de ogen van mensen uit zoveel verschillende landen en culturen.”

Hoewel Job de Nederlandse winnaar is, is de strijd nog niet gestreden. Alle nationale winnaars strijden vanaf nu tegen elkaar om de titel ‘Outstanding Achievers’. De vijf winnaars van deze titel krijgen tickets voor de première van de film tijdens het 16e Raindance Film Festival in London op 2 oktober 2008. Slechts één van hen wordt door Mike gekroond als Algehele winnaar van ‘Life Captured’.

Job van Dijk over zijn verkiezing tot nationale winnaar: "Ik was verrast en erg blij te horen dat ik had gewonnen. Ik verheug me enorm op het maken van de tien foto’s voor Mikes spannende nieuwe opdracht en het is geweldig om mee te doen aan zo’n innovatief project. Ik heb al ontzettend veel ideeën.”

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux: “Het spannende aan ‘Life Captured’ is dat we gewone mensen een cameratelefoon in handen geven waarmee ze een verhaal kunnen vertellen zoals zij het zelf beleven. De Sony Ericsson C902 Cyber-shot™ is voor onze winnaars het perfecte hulpmiddel bij het vastleggen van deze onthullende momenten.”

Het storyboard van Job, en dat van de andere nationale winnaars en inzendingen uit de deelnemende landen is te bekijken op deze site.Gerelateerde links:
Italiaanse documentaire met N90 gefilmd
Indiase acteur noemt zichzelf 'phonetographer'
Festival voor mobiele films
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl