Nieuws
25 oktober 2007 - Ron Smeets

Amsterdam wil iPod op de fiets wel verbieden

Het gebruik van mobiele telefoons en MP3 spelers op de fiets is in Nederland niet verboden en, net als zijn voorganger, heeft ook minister Eurlings onlangs gezegd dat er geen verbod gaat komen omdat het risico op ongelukken niet echt groot is en, belangrijker nog, dat een dergelijk verbod moeilijk te handhaven zou zijn.

De gemeente Amsterdam denkt daar echter anders over, zo meldt de lokale wethouder voor Verkeer in Het Parool: "Er zijn veel bijna-ongelukken in de stad en we hebben dit jaar al één dodelijk ongeval gehad dat vermoedelijk te maken had met een iPod. Waarom dan niet een regel opgesteld die het luisteren naar muziek verbiedt?", aldus werhouder Herrema.

De uitspraken van Herrema worden bevestigd door een woordvoerder van de dienst Verkeer en Vervoer. Eind Augustus kwam in Amsterdam nog een 24-jarige vrouw om het leven nadat zij met de fiets onder de tram gekomen was. Tussen de rails werd kort daarna een iPod gevonden en men vermoedt dat de vrouw daarom de bel van de tram niet had gehoord.Gerelateerde links:
Controle op bellende fietsers levert niet genoeg op
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Bellen tijdens het fietsen kost 250 dollar in de VS
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Extra boete voor mobiele bellers die 'crashen'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.