Nieuws
08 mei 2012 - Ron Smeets

América Móvil aast op meer dan een kwart van KPN

De Mexicaanse telco América Móvil heeft laten weten een bod te willen uitbrengen op meer dan een kwart (ca 28%) van de aandelen van KPN.

De telco is eigendom van de steenrijke Carlos Slim (foto hieronder), volgens sommige 'lijstjes' zelfs de rijkste man op aarde en heeft momenteel al zo'n 5% van de KPN aandelen in handen.

KPN zelf heeft middels een kort statement bekend gemaakt op de hoogte te zijn van het voornemen van América Móvil om een bod uit te brengen op een groot deel van de KPN aandelen maar wil verder nog geen informatie geven. 

"Koninklijke KPN N.V. heeft kennis genomen van het voornemen van América Móvil om een bod uit te brengen op maximaal circa 28% van de gewone aandelen van KPN.
Verdere mededelingen volgen indien van toepassing."

Foto: Bloomberg

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.