Geruchten
27 mei 2011 - Ron Smeets

AMOLED display van Samsung voor de volgende iPad generatie?

Apple en Samsung zijn op dit moment bepaald niet elkaars grootste vrienden ;-) Toch is de Amerikaanse fabrikant een van Samsung's grootste klanten als het gaat om de aanschaf van onderdelen voor onder andere de iPhone en iPad.

Als we de laatste geruchten, afkomstig uit Korea, mogen geloven dan zou de volgende generatie van de iPad (iPad 3?) wel eens voorzien kunnen gaan worden van een Samsung AMOLED display.

De Korea Herald meldt namelijk dat Tim Cook, de tijdelijke CEO van Apple tijdens Job's ziekteverlof, onlangs bij Samsung in Seoul was om daar te spreken over de mogelijke levering van AMOLED displays voor de volgende versie van de iPad. Terloops meldt dezelfde, anonieme, bron ook nog even dat de volgende generatie van de iPad eind dit jaar al in de winkels zou moeten liggen.

Goed, het zijn nog geruchten maar het feit dat Samsung zelf er nog niet in geslaagd is om (betaalbare) AMOLED displays in haar eigen tablets te gebruiken maakt de kans dat de Koreanen Apple de primeur gaan geven hiermee volgens mij wel wat kleiner. Tenzij Samsung natuurlijk voor die tijd wel al een eigen Tab met AMOLED display op de markt brengt (en Apple daar niet ook weer een rechtzaak over opstart ;-)). De Koreanen hebben zo'n display onlangs overigens wel al gepresenteerd (zie foto) en die zouden later dit jaar ook al ingezet kunnen gaan worden. De tijd zal het leren.

Er wordt in het bericht overigens niet gemeld of Tim Cook zijn bezoek aan Samsung ook meteen aangegrepen heeft om wat nieuwe Samsung mobieltjes en tablets te bekijken en mee te nemen naar de VS ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.