Nieuws
31 december 2014 - Ron Smeets

Amerikanen zijn nu blijer met een Samsung dan een Apple Koreaanse fabrikant op 1 in Amerikaans onderzoek naar klanttevredenheid

Dat is nog eens goed nieuws voor Samsung, zo op de valreep van het oude jaar. De Koreaanse fabrikant is als nummer 1 uit de bus gekomen bij een jaarlijks Amerikaans klanttevredenheid onderzoek. Daarmee is Apple op eigen grondgebied dus van haar troon gestoten. Het blijkt dus dat de gemiddelde Amerikaan momenteel blijer is met zijn of haar Galaxy smartphone dan een iPhone.

De Koreaanse toestellen scoorden 81 punten, vijf meer dan een jaar geleden, terwijl Apple bleef steken op 79; een daling van twee punten vergeleken met vorig jaar. Natuurlijk, het is geen grote voorsprong voor Samsung, maar toch. Zoals gezegd is dat goed nieuws voor de Koreanen die in 2014, op smartphone gebied, zeker niet hun beste jaar hadden.

Overigens scoren Nokia en Motorola, beiden met 77 punten, ook best goed. Van Motorola, hoewel ze officieel geen Amerikaanse smartphone fabrikant meer zijn, is dat niet zo verrassend. Nokia scoort vooral goed vanaf 2011, het jaar dat ze met Microsoft in het huwelijksbootje stapten ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.