Nieuws
17 maart 2012 - Ron Smeets

Amerikanen wederom het 'blijst' met hun iPhone, HTC op twee

Uit een tevredenheidsonderzoek onder Amerikaanse smartphone eigenaren is de iPhone voor de zevende opeenvolgende keer naar voren gekomen als de smartphone waar gebruikers het meest tevreden over zijn.

De Apple smartphone scoorde 839 (uit 1000) punten. HTC kwam op een verdienstelijke tweede plek met 798 punten. Zoals gewoonlijk doet Nokia het in de VS nog steeds niet erg goed. De Finnen staan met 702 punten op de zevende plek, nog achter Motorla, BlackBerry en LG en maar net voor het 'dode' Palm.

Volgens JD Power worden vooral de accuprestaties een steeds belangrijkere factor voor wat betreft de tevredenheid van consumenten met hun smartphone. Dat de accuprestaties inderdaad belangrijk zijn blijkt ook wel uit andere onderzoeken. Voor veel smartphone eigenaren staat de verbetering daarvan verreweg op de eerste plek.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.