Entertainment
15 december 2005 - Ron Smeets

Amerikanen voor XBox beter af in Japan

Het zal er om spannen, maar volgens ons kunnen de Amerikanen die momenteel nog hopen om voor de Kerst in het bezit te komen van een XBox 360 beter een last-minute naar Japan te nemen en er daar een (of twee) te kopen.

Hiervoor zijn namenlijk twee goede redenen. Allereerst is de XBox in de VS gewoon uitverkocht, terwijl de Japanners er niet warm of koud van worden met als gevolg dat er nog stapels in de winkels liggen.

Ten tweede rijzen de prijzen van de XBox in de VS behoorlijk de pan uit. Deze week worden er nog eens 300.000 in de winkels verwacht, maar de meeste resellers, behalve GameStop, hebben er nog geen gezien. GameStop verkoopt daarom alleen maar zogenaamde 'Bundles' met 7 of 15 spellen, een afstandbediening, extra controllers etc. voor 1000 en 1500 dollar.

Voor de gemiddelde Amerikaan die alleen op zoek is naar de console kan het dus rendabel zijn om naar Japan te vliegen en er daar eentje op te halen voor 330 dollar (plus 500 dollar voor het vliegticket). Neem ie er nog een hotelletje en bezoekje aan een Sushi bar in Tokyo bij, dan beleeft hij een leuk weekendje voor die 1500 dollar MET XBox 360 als 'bonus'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.