Nieuws
25 oktober 2005 - Ron Smeets

Amerikanen verkiezen cam boven music

Een opvallend bericht over een onderzoek naar de voorkeuren van de Amerikaanse consument als het gaat om de aanschaf van nieuwe mobieltjes.

Volgens Parks Associates is de gemiddelde Amerikaan momenteel meer geinteresseerd in camphones dan mobieltjes met MP3 spelers. De resultaten van het onderzoek worden pas in November gepubliceerd, maar enkele opvallende conclusies hebben het daglicht al gezien.

Zo zegt ruim een kwart van de ondervraagden er serieus over te denken om een hoge resolutie camphone aan te schaffen ter vervanging van hun huidige (digitale) camera.

Het onderzoek heeft ook gekeken naar de 'soort' GSM die de gemiddelde Amerikaanse consument de komende 12 maanden zou gaan kopen. Daaruit blijkt dat 21% gaat voor een Smartphone/PDA, 30% koopt een MusicPhone en maar liefst 52% heeft de voorkeur voor een camphone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.