Nieuws
19 december 2005 - Ron Smeets

Amerikanen kopen meer iPod's dan GSM's

Noem het de verzadiging van de mobiele telefoonmarkt. Noem het 't succes van Apple. Feit is wel dat een onderzoek van Morgan Stanley onder 2500 consumenten in de VS heeft uitgewezen dat er deze kerst meer iPod's dan GSM's zullen worden verkocht.

Kijken we naar de 'hele' iPod categorie, dus inclusief accesoires en andere iPod gerelateerde producten (zoals iTunes), dan ontstijgen de verkopen zelfs die van alle andere 'consumenten electronica' bij elkaar.

Het onderzoek heeft ook bekeken in hoeverre de 'schaarste' op de iPod markt een negatieve invloed op de verkoopverwachtingen heeft, of krijgt. Slechts 4% van de consumenten die deze kerstperiode een iPod gaan kopen zegt genoegen te willen nemen met een andere MP3 speler als de iPod niet voorradig zou zijn.

Tel daarbij op het feit dat 40% van de consumenten die momenteel van plan zijn een iPod te gaan kopen nu nog een non-Apple MP3 speler hebben en het succes is nagenoeg compleet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.