Wearables
13 april 2015 - Ron Smeets

Amerikanen bestellen 1 miljoen Apple Watches op de eerste voorverkoopdag Goedkoopste model het populairst; nog geen

Sinds afgelopen vrijdag kan in een negental landen de Apple Watch besteld worden. Marktonderzoeker Slice Intelligence heeft becijferd dat op de eerste dag zo'n 1 miljoen slimme horloges van Apple besteld zijn.

Op basis van data die ze van ruim 9000 online kopers konden inzien kan ook de conclusie getrokken worden dat het goedkoopste, 'Sport', model met het goedkoopste, zwarte, bandje het populairst is. Tweederde van de kopers ging voor een Sport versie; de rest koos voor het roestvrij stalen model. Hoeveel, gouden, Edition exemplaren verkocht werden is niet bekend, maar het waren er niet genoeg om in deze cijfers op te duiken.

De gemiddelde Amerikaanse Apple Watch koper besteedde 503 dollar aan het slimme horloge en elke koper kocht er, gemiddeld, 1.3. Dat betekent dus dat ongeveer één op de drie kopers twee horloges bestelden. Op zich is dat niet vreemd want bij de eerste verkoopdag van nieuwe iPhones kopen veel earllybirds ook meer dan een exemplaar. De komende weken, als de Watches geleverd zijn en de voorraden beperkt, waarvan nu al bekend is dat de wachttijden kunnen oplopen tot in de zomer, zullen veel exemplaren, voor veel meer geld, op eBay en andere online marktplaatsen verschijnen.