Nieuws
02 maart 2008 - Ron Smeets

Amerikaanse vestiging van I-Mate gedecimeerd

Het lijkt er op dat I-Mate, producent van Smartphones zoals de Ultimate Series uit elkaar begint te vallen. Eigenlijk, als je de berichten van de afgelopen 8 maanden naleest, komt dat niet echt als een verassing.

Ruim een jaar geleden kondigde de van oorsprong in Dubai opgerichte Smartphone fabrikant vol bravoure dat de i-Mate toestellen de wereld gingen veroveren. Kort daarna werden maar liefst negen nieuwe toestellen gepresenteerd.

Weer enkele maanden later kwamen echter de eerste berichten dat het minder goed zou gaan met i-Mate. De wereldwijde verovering werd even in de ijskast gezet door de aankondiging dat de nieuwe Ultimate toestellen voorlopig alleen in Azië uitgebracht zouden worden.

Daarna ging het alleen nog maar verder bergafwaarts. De CFO ging lopen, investeerders werden zenuwachtig en, ook niet onbelangrijk, er werden onder andere in de VS veel minder toestellen verkocht dan verwacht.

Nu lijkt het verval van i-Mate nauwelijks nog te stoppen en afgelopen vrijdag werd zo ongeveer het voltallige personeel van de Amerikaanse vestiging op straat gezet. I-Mate USA is nu niet meer dan een klein clubje gasten die de online webshop runnen in de hoop dat er toch nog wat toestellen verkocht worden. Mmmh, ik zou op dit moment toch echt geen i-Mate meer kopen want voor je het weet zijn ze helemaal van de aardbodem verdwenen, samen met je garantie. . .Gerelateerde links:
I-Mate brengt maar 2 in plaats van 5 Ultimate modellen uit
i-Mate in zwaar weer
I-Mate JAQ4 met GPS maar wel erg groot
I-Mate Ultimate series dit jaar alleen naar Azie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.