Nieuws
26 januari 2007 - Ron Smeets

Amerikaanse SMS spammers voor het gerecht gedaagd

In de Amerikaanse staat Illinois zijn een man en vrouw uit Florida gedagvaard wegens het ongevraagd versturen van 5 miljoen SMSjes naar willekeurige mobiele abonnees.

Tegen de twee, Neela Pundit en Charles Rossop, waren meer dan 200 klachten ingediend door 'slachtoffers' die de SPAM SMSjes ontvangen hadden.

In Oktober en November van het afgelopen jaar stuurden ze 5 miljoen SMSjes met een mededeling dat ze wilden bemiddelen in de verkoop of verhuur van zogenaamde Time Share contracten van de ontvangers: "We have someone interested in buying or renting your Time Share".

Ik zou graag eens een blik willen werpen op de telefoonrekening van de twee daders hoewel de kans natuurlijk groot is dat ze de berichtjes niet allemaal met hun eigen toestellen verstuurd hebben (duhh!)Gerelateerde links:
Ruim 500 Chinese SMS providers beboet
Chinese SMS-Bende opgerold
Verizon voorop in strijd tegen mobiele spammers
SMS Etiquette
Chinese Telco's moeten SMS Spam 'zuiveren'
SMS regelgeving in China
Anti GSM Spam wet in Korea
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.