Nieuws
11 mei 2006 - Ron Smeets

Amerikaanse providers ontmoedingen mobiel internet

Je zou toch denken dat we inmiddels in een tijd leven waar bandbreedte capaciteit geen issue meer is. Velen van ons hebben thuis al een 20Mbit (of meer) internetverbinding liggen en de eerste GSM’s en netwerken die mobiel internetten met snelheden ver boven de 1Mbit mogelijk maken zijn ook al geruime tijd te koop en online.

Deze wetenschap maakt de aankondiging van enkele Amerikaanse providers dat zij de ‘heavy users’ qua mobiel dataverkeer en internettoegang vanaf nu gaan ‘knijpen’ zodat de netwerken niet overbelast raken des te vreemder.

Verizon gaat de capaciteit van de mobiele dataverbindingen van deze klanten aanpassen en enkele andere providers kiezen ervoor om gepeperde rekeningen te sturen voor het excessief gebruik van mobiele bandbreedte in de hoop dat hun klanten er in de toekomst iets bewuster mee om zullen gaan.

Rare jongens, die Amerikanen!Gerelateerde links:
Kosten mobiel internetten inzichtelijk
Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde
Mobiel- en vast internetgedrag gelijk
Wereldwijd mobiel internetten met 1 abonnement
T-Zones binnenkort met Google homepage
Nokia's internet tablet
Vormgevers zitten mobiel internetten dwars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.