Geruchten
30 december 2009 - Ron Smeets

Amerikaanse prijzen Google Phone (aka Nexus One) uitgelekt

Het lijkt nog een kwestie van dagen voordat de Google Phone  / Nexus One officieel aangekondigd zal gaan worden. Op 5 januari geeft Google namelijk een 'Android gerelateerde' persconferentie.

De afgelopen uren is in de VS weer de nodige informatie over het toestel uitgelekt aan de hand van twee screenshots van de Google webshop voor het toestel die binnenkort online gaat (zie hieronder).

Behalve dat het toestel defintief door T-Mobile verkocht gaat worden is ook meer bekend geworden over de prijzen en abonnementen. De losse toestelprijs wordt 530 dollar (ca. 350 Euro). Dat valt alleszins mee, toch? Inclusief een tweejarig abonnement van 80 dollar per maand (bellen, onbeperkt sms-en en data-verbruik) moeten de Amerikanen toch nog 180 dollar neertellen (ca. 120 Euro). Eerder gingen er nog geruchten dat Google het toestel tegen 'kostprijs' zou gaan aanbieden maar dat lijkt dus definitief van de baan (als deze info klopt natuurlijk).

Behalve bij T-Mobile (zowel on- als offline) kan de Google Phone dus straks ook online via de site van Google aangeschaft worden op www.google.com/phone. Die site staat nu nog niet live natuurlijk, maar hieronder zijn wel de twee uitgelekte pagina's te zien waar onder andere de prijsinformatie vermeld staat.

Ow ja, Google en T-Mobile verwachten duidelijk een run op de toestellen want iedereen mag er maximaal vijf kopen. Per Google account. Dat dan weer wel. Mwah, lijkt me eerder een poging om grijze export naar landen die de Google Phone straks (nog) niet verkopen tegen te gaan. Nexus-One-Screen-3012 Nexus-One-Screen-3012-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.