Nieuws
11 april 2012 - Ron Smeets

Amerikaanse Lumia 900 heeft 4G connectie problemen

De eerste berichten over de ontvangst van de Nokia Lumia 900 in de VS, waar het toestel (voorlopig) exclusief bij AT&T verkocht wordt, leken best goed. Toch zijn er inmiddels al heel wat kopers die melding maken van datanetwerk problemen met het toestel, als in: het werkt niet!

Nokia heeft het probleem inmiddels al erkend en zegt ook zeer binnenkort, rond 16 april, met een software update te komen die de 4G netwerk bug moet oplossen.

Klanten die daarop niet willen wachten en wel last hebben van de problemen kunnen hun Lumia 900 nu ook al omruilen voor een ge-update exemplaar. Dat op zich is wel weer een beetje raar omdat de software update (via Zune) dus pas over een dag of vijf beschikbaar gesteld wordt voor alle Lumia 900 gebruikers.

Ter compensatie krijgen alle Lumia 900 kopers ook een korting van 100 dollar op hun AT&T rekening. Daarbij maakt het niet uit of het toestel last heeft van de 4G datanetwerk bug of niet. Deze korting geldt overigens ook voor iedere Amerikaan die tussen nu en 21 april zou besluiten om een Lumia 900 te kopen, aldus Chris Weber en Jo Harlow op Nokia Conversations.

Nokia doet er dus duidelijk alles aan om ervoor te zorgen dat deze softwarematige misser niet uit de hand loopt. Met het marktaandeel van de Finnen in de VS, en de plannen die ze voor dit jaar hebben, is dat zeker geen verkeerde gang van zaken, maar het blijft natuurlijk weer een smet op het toch al niet zo schone Amerikaanse blazoen van de Finse fabrikant.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.