Nieuws
29 augustus 2010 - Ron Smeets

Amerikaanse jonge tieners SMS'en elke tien minuten

Nielsen heeft in de VS onderzoek gedaan naar het gebruik van voice en SMS'en services per leeftijdsgroep. Daaruit blijkt onder andere dat jongeren tot 24 jaar nog altijd meer SMS'en dan bellen (zie ook de grafiek onderaan dit artikel).

Maar de meest opvallende conclusie is volgens Business Insider toch wel dat jonge tieners (tot 18 jaar) gemiddeld elke tien minuten dat ze wakker zijn een SMSje versturen of ontvangen.

De berekening die tot deze conclusie leidde zat als volgt in elkaar. Kids tot 18 sturen en ontvangen gemiddeld 2.779 SMSjes per maand, ofwel zo'n 93 per dag. Er van uit gaande dat ze geminddeld 7 uur per dag slapen komt het er dus op neer dat ze 5.5 SMS per uur versturen of ontvangen. Afgerond is dat 1 SMS per 10 minuten. Tja, rekenkundig is daar niet veel op te zeggen, maar ik zou ook graag willen weten hoeveel van die tieners (ruim) boven het gemiddelde zitten. Dan kan het volgens mij pas echt zorgwekkend worden.

Maar goed, andere zaken die uit het onderzoek van Nielsen naar voren kwamen: Vrouwen bellen gemiddeld 22% meer en sturen zo'n 35% meer SMSjes dan mannen. Dat zal niemand echt verbazen, dat vrouwen meer praten dan mannen ;-))  Nielsen-SMS-Bel-Grafiek

Verder hebben ze ook onderzoek gedaan naar het verschil in belgedrag tussen de verschillende bevolkingsgroepen (Afro-Amerikanen, Hispanics, Aziaten) en per staat / regio, maar de conclusie dat Afro-Amerikanen en Amerikanen die in de zuidelijke staten wonen het meest bellen zijn voor ons natuurlijk een stuk minder interessant. Hieronder voor de liefhebbers nog het bel- en sms-gedrag per staat. USA-Bellen-Per-Staat USA-SMS-per-Staat

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.