Geruchten
11 juni 2007 - Ron Smeets

Amerikaanse iPhone toch NIET bruikbaar in Europa?!

Volgens de CEO van het Engelse Carphone Warehouse is de kans groot dat de Amerikaanse versie van de iPhone die daar de 29e Juni uitkomt toch NIET zal functioneren op Europese netwerken.

Het heeft niets te maken met de GSM standaard, want die wordt wel door de iPhone ondersteund, maar met de manier waarop het toestel zich bij het netwerk van de Providers aanlogd.

Volgens de baas van Carephone Warehouse heeft Apple namelijk authenticatie hardware in de netwerken van de providers die de iPhone gaan verkopen geinstalleerd waardoor het toestel zich alleen op de 'gelockte' netwerken kan aanmelden. In de VS is dat het netwerk van AT&T en voor Europa zijn T-Mobile en Vodafone de belangrijkste kandidaten als de iPhone hier eind dit jaar op de markt gaat komen.

Als de bewering klopt dan betekent het dus dat je de SIM-lock van de iPhone misschien wel kunt kraken, maar dat het toestel zich vervolgens toch niet zal kunnen aanmelden op andere netwerken.

Als je het mij vraagt klinkt dit erg onwaarschijnlijk want dat zou tevens betekeken dat Amerikanen die met hun iPhone naar Europa (of andere werelddelen) reizen er hier dus niet mee kunnen bellen, tenzij de betreffende voorzieningen voor 29 Juni ook al bij de Europese providers geimplementeerd worden / zijn. Maar daarvoor zal Apple dan eerst de deals met die providers rond moeten hebben.

Foto: Engadget MobileGerelateerde links:
iPhone kan ook Flash afspelen
Amerikaanse releasedatum iPhone bevestigd: 29 Juni
Marketingplan voor de iPhone??
iPhone werkt toch in Europa
Iphone in Europa niet te gebruiken
Ga jij een iPhone kopen?
De iPhone niet voor iedereen. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.