Nieuws
18 september 2007 - Ron Smeets

Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland

Het hoge woord is er nu officieel uit. Apple gaat vanaf 9 november haar iPhone ook op Europese bodem verkopen.

De eersten die aan bod komen zijn de Engelse (nieuwe) klanten van O2. Zij kunnen het toestel vanaf 9 november voor 269 pond (ongeveer 400 Euro), in combinatie met een abonnement van minimaal anderhalf jaar en tussen de ca. 35 en 55 Euro per maand, gaan aanschaffen.

In tegenstelling tot de VS zal de Engelse iPhone alleen verkocht worden in combinatie met bovengenoemde abonnementen.

De Engelse iPhone is verder exact gelijk, kwa specificaties etc, aan de Amerikaanse versie, dus zonder 3G, geen 16GB geheugen en met de ‘videoloze’ 2 megapixel camera.

Unlocken, soft- en/of hardware matig, kan wel maar is natuurlijk een stuk minder interessant omdat het kopen van een los toestel zonder abonnement niet mogelijk is.Gerelateerde links:
Europese iPhone abonnementen van Vodafone gespot
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
iPhone heel even 'te zien' op Duitse T-Mobile site
iPhone vanaf 1 November in Duitsland te koop
iPhone prijzen en leverdatum op Amazon.uk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.