Nieuws
21 augustus 2015 - Ron Smeets

Amerikaanse iPhone gebruikers mogen de nieuwe Galaxy's 30 dagen gratis testen

Vandaag verschijnen in sommige landen, waaronder de VS, de nieuwe Galaxy's in de winkels. Natuurlijk hoopt de Koreaanse fabrikant met deze timing, een week of vier voor de komst van de nieuwe iPhones, veel Apple fans over te halen om toch maar eens voor een Samsung te kiezen. Maar met alleen 'hoop' kom je er niet dus hebben ze nog iets extra's bedacht. Amerikaanse iPhone eigenaren mogen de Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy Note 5 of Galaxy S6 Edge namelijk 30 dagen gratis testen. Nou ja, ze moeten 1 dollar 'administratiekosten' betalen maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Er is geen verplichting tot koop, of het afsluiten van een abonnement. Sterker nog, het testtoestel wordt geleverd met een werkende simkaart en databundel.

Zoals gezegd is de actie op dit moment nog voorbehouden aan Amerikaanse iPhone gebruikers. Die moeten, om zich aan te melden, ook letterlijk met hun iPhone naar de promotie website van Samsung surfen. Na de 30 dagen mag de klant zelf kiezen of hij het toestel houdt, eventueel met een nieuw abonnement bij een van de lokale providers, of terugstuurt. Voor dat laatste heeft hij vijf dagen de tijd, anders worden de kosten van het toestel alsnog in rekening gebracht. Voor eventuele schade die gedurende de testperiode optreedt brengt Samsung 100 dollar in rekening. Dat is natuurlijk vooral om er voor te zorgen dat er een beetje voorzichtig mee omgegaan wordt. Ik neem aan dat de teruggestuurde toestellen opgelapt (refurbished) weer de verkoop in gaan.

In de VS heeft meer dan 43% van alle smartphone gebruikers een iPhone dus daar is nog wat tte winnen voor Samsung. Het marktaandeel van de iPhone in Nederland ligt ook boven het wereldwijde gemiddelde en volgens recente schattingen rond of net boven de 40%. Het is dus niet ondenkbaar dat hier een vergelijkbare actie gestart wordt, maar daarover is nog helemaal niets bekend. Als dat al gebeurd, dan zal daarover rond 4 september, wanneer de Galaxy S6 Edge Plus in de Nederlandse winkels verschijnt, wel iets geroepen gaan worden door de Koreaanse fabrikant.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.