Nieuws
30 januari 2006 - Ron Smeets

Amerikaanse HSDPA netwerken getest

Een voorproefje van wat wij hier binnenkort wellicht ook kunnen verwachten.

Nadat enkele jaren geleden vrijwel maandelijks recentie's en bevindingen van gebruikers en Telco's de ronde deden over de dekking van GSM netwerken is het hier in Nederland relatief stil geworden. De zwakke plekken van de diverse providers zijn inmiddels wel bekend, maar veel wordt daar niet meer aan veranderd.

Met andere woorden, als je ergens in de grensstreek rondrijdt of woont en je moet het stellen met vrijwel geen netwerk van KPN, Vodafone of een van de andere Telco's, dan zul je daar nog wel even mee moeten leven, aangezien het perfectioneren van de GSM dekking voor de providers op dit moment niet echt meer hoog op de prioriteitenlijst staat.

Het gaat tegenwoordig toch vooral om UMTS en HSDPA dekking en daar zijn we, of in ieder geval sommigen onder ons, maar wat blij mee.

In de VS heeft PC Magazine de eerste UMTS/HSDPA netwerken van Cingular onder de loep genomen. Eens kijken hoe lang het duurt voordat vergelijkbare tests in ons land gepubliceerd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.