Nieuws
19 maart 2006 - Ron Smeets

Amerikaanse consument vindt $1.25 genoeg

Althans, voor het downloaden van een ringtone. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 1000 consumenten die wel eens een ringtone kopen.

Meer dan de helft, 56%, zegt dus dat wat hun betreft 1 dollar 25 meer dan voldoende is om te betalen voor een ringtone. De discussie over de prijzen van ringtones werd al eerder aangezwengeld en wat ook toen bleek is dat het vooral de Telco's en de providers zijn die er fors geld mee verdienen. De artiest staat vaak onder aan de lijst.

Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt tevens dat het vooral de jongeren tussen de 17 en 21 zijn die regerlmatig ringtones downloaden. Ruim 40% van die groep zegt minstens 1 ringtone per maand te kopen. Boven de 25 daalt het animo hiervoor zienderogen. Dan download nog maar 21% maandelijks een of meer ringtones.Gerelateerde links:
Ringtone zoekmachine vergelijkt prijzen
Wat levert een ringtone op?
Media Markt ringtones: Ik ben toch niet gek!
Realtones hebben de toekomst
Mobiele muziekdiensten geen cashcow
Gratis ringtones kosten miljoenen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.