Entertainment
28 maart 2012 - Ron Smeets

Amerikaans dorp verbiedt ook hands free bellen in verkeer

Inwoners, en passanten, in het Amerikaanse dorp Capel Hill (North Carolina) mogen nu ook niet meer hands free bellen in het verkeer.

De gemeenteraad heeft een lokale wet aangenomen die dat verbiedt. De boete voor overtreders die gepakt worden valt echter, naar onze begrippen, nogal mee: 25 dollar.

Voor Amerika is dit een primeur, maar in Europa is zo'n verbod al van kracht in Slowakije (het hele land dus) en ook in Japan is het al verboden.

Overigens heeft het lokale politiekorps van Chapel Hill al laten weten dat de handhaving van het verbod lastig zal worden. Iemand kan wel een telefoon in zijn handen hebben maar aantonen dat hij of zij daadwerkelijk aan het bellen was is moeilijk te achterhalen. Uhm, ik zou zeggen, kijk even in de bel-, SMS- of 'Messaging' historie. Maar dat zal in de VS wel weer aan 'probable cause' of 'privacy' regeltjes gebonden zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat de Amerikaanse agenten niet zelf op dit idee gekomen zijn. Of nee, wacht, dat kan ik mij wel voorstellen als ik sommige sherrif's bezig zie in de vele 'politie op je hielen' video's ;-)))

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.