Nieuws
30 september 2009 - Ron Smeets

Amerika nog niet klaar voor mobiele diensten in vliegtuigen

Tja, dat Amerika achter loopt op mobiel gebied is al lang geen geheim meer. Doorgaans duurt het langer voordat Amerikanen toegang krijgen tot de nieuwste toestellen die in de rest van de wereld al (lang) te koop zijn en ook de netwerken zijn lang niet allemaal zo geavanceerd als bij ons.

Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat Amerika nu ook achter blijft op het gebied van mobiel bellen, -internetten en andere draadloze diensten tijdens het vliegen. De reden? De Amerikaanse overheid en Luchtvaartmaatschappijen durven het nog niet aan.

Deels omdat ze bang zijn voor mogelijke technische storingen door interferentie en straling en deels omdat men bang is dat bellende en internettende passagiers klachten zullen oproepen van andere luchtreizigers in hetzelfde toestel. Of, zoals de New York Times het noemt: social in-cabin turbulence (wel mooi gevonden).

Maar, terwijl de diverse instanties er in de VS nog (lang) niet uit zijn raken de draadloze diensten in vliegtuigen in de rest van de wereld steeds verder ingeburgerd. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.