Nieuws
23 september 2012 - Ron Smeets

American Airlines personeel krijgt een Samsung Galaxy Note

American Airlines gaat later dit jaar al haar (vliegend) personeel uitrusten met een Samsung Galaxy Note. Het is de bedoeling dat de stewardessen en stewards de passagiers hiermee nog beter van dienst kunnen zijn.

De toestellen worden onder andere voorzien met info zoals passagierslijsten, dieetwensen en de spaarprogramma's (frequent flyer voordelen) van de luchtvaartmaatschappij. Om ervoor te zorgen dat de Galaxy Note's contnu toegang kunnen krijgen tot deze informatie wordt nog dit jaar ruim 90% van de American Airlines vloot van WiFi voorzien.

Op zich geen groot nieuws maar ik ben wel benieuwd naar de richtlijnen voor het gebruik van de Galaxy Note's tijdens de vluchten. Doorgaans moeten alle (mobiele) gadgets tijdens de start en landing van een vliegtuig uitgeschakeld worden. In sommige gevallen geldt dit ook tijdens turbulente vluchtomstandigheden. Zeg maar; als de 'fasten seatbelt' lampjes branden. Als de Galaxy Note's van het personeel dan wel gewoon gebruikt mogen worden dan zullen ongetwijfeld meer passagiers gaan weigeren om hun toestellen uit te zetten tijdens dit momenten. Iets dat ik sowieso, stiekem, al niet meer doe ;-)

Bron: American Airlines

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.