Nieuws
09 november 2015 - Ron Smeets

Amber Alert wordt nog gerichter ingezet Meer alerts naar smartphones en apps in de regio van een vermissing

Wanneer is de vermissing van een kind urgent genoeg voor een landelijke Amber Alert? Voor de ouders die het betreft natuurlijk altijd! Toch zijn er ook genoeg gevallen waarbij gericht zoeken in een regio, zonder het hele land te waarschuwen, al voldoende is. Een landelijke Amber Alert wordt maar een keer of vier per jaar uitgestuurd. De regionale variant. 'Amber Alert op maat', ongeveer 100 keer.

Vanaf nu zal ook de Politie gebruik gaan maken van regionale, gerichte, Amber Alerts. Wanneer een kind vermist wordt dan worden Amber Alerts gestuurd naar smartphones van burgers die zich in de buurt van de vermissing vinden. Hoe groot de regio wordt hangt af van de urgentie en andere informatie die over de vermissing bekend is.

De melding over de vermissing verschijnt echter niet alleen meer in de Amber Alert app zelf. De dienst werkt inmiddels ook al samen met, bijvoorbeeld, de nieuws app van nu.nl en de navigatie app Waze. Ook daar kunnen gebruikers gericht, in de regio van de vermissing, benaderd worden. Naast de melding in de Amber Alert app verschijnt de regionale alert op regionale omroepen, bij tankstations, verkeersborden en in taxicentrales.

"Het is natuurlijk erg cool dat je favoriete nieuws-, weer- of navigatieapp je vanzelf attendeert op kindervermissingen bij jou in de buurt. Ook de ogen van taxichauffeurs, conducteurs en wegvervoerders die meezoeken zijn cruciaal bij het snel terugvinden van het kind. Op amberalert.nl/zoekmee leest u hoe ook uw organisatie kan meezoeken." zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.