Nieuws
12 maart 2007 - Ron Smeets

Amazone Indianen in de ringtone business

De Braziliaanse hulporganisatie Cidade Movel is enkele maanden geleden begonnen met de verkoop van ringtones voor de Xavante Indianen uit het Amazone gebied.

Volgens Reuters heeft de actie, waarbij diverse traditionele muziek van de Indianen in ringtones verwerkt worden, al ettelijke tienduizenden dollars opgeleverd.

Zo zie je maar weer dat ringtones niet alleen maar irritant zijn, maar ook een goed doel kunnen dienen.

Inmiddels heeft Cidade Movel de actie al uitgebreid naar twee andere door armode bedreigde regio's in de Amazone; Praia da Pipa en Ponto de Cultura Flutuante.Gerelateerde links:
Ringtones goede collectanten voor goede doelen
GSM recycling succes voor goede doelen
Bijzondere SLVR van U2 voor goede doelen
Mobiel collecteren steeds populairder
MobileCowboy naar Dakar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.