Nieuws
14 mei 2011 - Ron Smeets

Amazon: "Wij komen met een eigen tablet"

De bog boss van Amazon, Jeff Bezos, heeft in een interview eerder deze week letterlijk gezegd dat de 'webwinkel' en maker van de vooral in de VS populaire Kindle e-reader ook met een eigen tablet op de markt gaat komen.

Wanneer Amazon's tablet het levenslicht zal zien wilde Bezos nog niet zeggen. "In de loop van dit jaar" was het enige dat hij daarover kwijt wilde.

Het is ook nog niet bekend welk OS Amazon gaat kiezen voor haar tablet. Wel maakte Bezos al duidelijk dat de tablet de Kindle niet zal vervangen maar dat het eerder een aanvullend product wordt. Hieruit zou je kunnen afleiden dat de Amazon Tablet voorzien gaat worden van het Kindle OS, maar dat is pure speculatie natuurlijk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.