Geruchten
09 september 2013 - Nichal Joosse

'Amazon van plan om een gratis smartphone te maken'

De Amerikaanse journaliste Jessica Lessin meldde afgelopen vrijdag op haar website dat Amazon van plan is om een gratis smartphone op de markt te brengen. Amazon zou hiermee de primeur hebben dat ze het eerste grote technologiebedrijf zijn dat met een gratis toestel komt, zonder abonnementsverplichtingen. Er is nog niets bekend over een mogelijke lanceerdatum van deze nieuwe gratis smartphone. 

Er zou flink wat werk verricht moeten worden voordat dit toestel daadwerkelijk op de markt gebracht kan worden, zoals financiële afspraken met hardwareproducenten. Maar Amazon zou al in gesprek zijn met verschillende aanbieders over de distributie van het nieuwe toestel, al zal de telefoon uiteindelijk via de eigen website van Amazon te bestellen zijn. Het is ook nog niet duidelijk of gebruikers verplicht gebruik moeten maken van de diensten van Amazon.

Als het toestel daadwerkelijk op de markt zal verschijnen, is de stap van Amazon vrij uniek in de wereld van de mobiele telefonie. De meeste bedrijven vragen honderden euro's voor een toestel en vaak moet daarbij ook nog eens een abonnement afgesloten worden.  

Over de auteur: Nichal Joosse