Entertainment
10 augustus 2013 - Nichal Joosse

'Amazon komt dit jaar met een Android-gameconsole'

De website Game Informer wist op basis van een aantal anonieme bronnen te melden dat Amazon bezig is met een eigen Android-gameconsole die ze dit jaar nog zullen gaan lanceren. Het lijkt een logische stap voor het Amerikaanse bedrijf, aangezien ze op allerlei manieren hun eigen Amazon Appstore met Android-apps proberen te promoten. Daarnaast kregen ze in het verleden al tijdelijk voorrang bij bepaalde games om deze te releasen, zoals Angry Birds en Plants vs. Zombies. 

De website wist ook te melden dat Amazon al een tijdje bezig is met het aannemen van mensen uit de game-industrie en dat ze hiervoor zelfs een speciale aparte afdeling hebben opgericht. Onder deze mensen bevindt zich ook de voormalige executive producer van Gears of War en Quantum Break. Amazon heeft zelf nog geen commentaar gegeven op het gerucht, maar gezien het feit dat Game Informer in het verleden vaak gelijk heeft gehad bij geruchten, zou het zomaar eens kunnen kloppen.

Amazon is niet de eerste die met een op Android gebaseerde gameconsole komt. Zo kennen we natuurlijk ook Ouya, de Android-gameconsole die via Kickstarter enorm populair is geworden. Ook Google schijnt bezig te zijn met een Android-gameconsole. 

Over de auteur: Nichal Joosse