Nieuws
26 januari 2006 - Ron Smeets

Alzheimer patienten met Orange armband

In Frankrijk heeft Orange aangekondigd dat het binnenkort met een GSM/GPS device op de markt komt dat bedoeld zal zijn voor patienten met geheugen stoornissen en -ziektes zoals Alzheimer.

Door middel van de Columba armband kunnen familie en hulpverleners de patienten op elk moment van de dag traceren en oproepen. Orange heeft inmiddels een vierjarige overeenkomst gesloten met het Franse Medical Mobile om de armband samen te gaan promoten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.