Nieuws
24 september 2012 - Ron Smeets

Aluminium behuzing van de iPhone 5 erg krasgevoelig

Tijdens de presentatie van de iPhone 5 werd hoog opgegeven over de kwaliteit van de aluminium behuizing. Die lijkt echter veel krasgevoeliger te zijn dan wenselijk. Er zijn de afgelopen dagen al diverse foto's opgedoken van iPhone 5 exemplaren waarvan het 'Geanodiseerde Aluminium' krassen vertoont. En dat terwijl dat proces, anodisering dus, er juist voor zou moeten zorgen dat het aluminium kwalitatief minstens net zo goed zou zijn dan het roestvrij staal van de vorige iPhones. Hieronder staan enkele foto's die online gepost zijn. 

De krassen ontstaan vooral op de aluminium rand van het toestel maar er zijn ook al klachten over loslatende lak van de behuizing zelf, inclusief de acterzijde. Zelfs het gebruik van de bekende standaard simkaart tool (het pinnetje) kan al krassen en lakschade veroorzaken. Mochten er al lezers zijn die deze problemen ook hebben ondervonden met de iPhone 5 die jullie de afgelopen dagen in Duitsland gekocht hebben; reageer dan!

Krassen-iPhone-5-a Krassen-iPhone-5-b Krassen-iPhone-5-d Krassen-iPhone-5-e Krassen-iPhone-5-g Krassen-iPhone-5-h Krassen-iPhone-5-c

Via, Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.