Nieuws
18 oktober 2008 - Ron Smeets

Alpha release Firefox Mobile

De ontwikkelaars van Firefox heb een zeer premature, Alpha, versie van de nieuwe mobiele versie van Firefox, Fennec, voor download beschikbaar gesteld.

Het doel hiervan is om feedback te krijgen vanuit de gebruikersmarkt. Of ze echter veel response zullen krijgen waag ik te betwijfelen want vooralsnog werkt de versie alléén op een Nokia N810 Internet Tablet.

Toch kan vrijwel iedereen zonder een Nokia N810 ook de Alpha versie van Fennec testen op zijn of haar Windows, Mac (OS X, maar niet voor Leopard) of Linux PC door het downloaden en installeren van een desktop versie van de software.

Da's mooi, maar natuurlijk niet dezelfde gebruikersevaring als op een echt mobiel toestel omdat zaken als de beperkte processor capaciteit, geheugen en het kleinere display ook belangrijke factoren zijn bij het testen van de useability van mobiele software.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.