Toestellen
25 maart 2016 - Redactie MobileCowboys

Alles over de iPhone SE, nieuwe iPad Pro en iOS 9.3

Apple kondigde afgelopen maandag veel nieuws aan. Een nieuwe telefoon in de vorm van de iPhone SE, een kleinere iPad Pro én iOS 9.3. In dit artikel lees je alles over de belangrijkste aankondigingen van Apple.

iPhone SE: vanaf dinsdag te bestellen

Grote blikvanger is natuurlijk de net aangekondigde iPhone SE. Kort door de bocht is dit een smartphone met het ontwerp van de iPhone 5S en min of meer de hardware van de iPhone 6S. Het scherm heeft een formaat van 4 inch en heeft een resolutie van 1136x640 pixels. In de telefoon zit de A9-processor en 1 GB aan werkgeheugen.

De opslagcapaciteit bedraagt 16 of 64 GB. De goedkoopste variant kost 489 euro en de uitvoering met 64 GB is 100 euro duurder. Foto’s schiet je met de iPhone SE in 12 en 1,2 megapixel. De camera aan de achterkant ondersteunt onder andere live foto’s en filmen in 4K. Met de selfiecamera kun je beeldbellen in HD.

In de iPhone SE zitten een aantal premium mogelijkheden. Zo beschikt de telefoon over een vingerafdruksensor en een NFC-chip. Deze is bedoeld voor Apple Pay. De telefoon is vanaf dinsdag 29 maart in Nederland te bestellen. Vanaf donderdag 31 maart is hij te koop in onder andere Duitsland en Frankrijk. De verkoop van de smartphone in Nederland laat nog even op zich wachten.

Kleinere iPad Pro begin april verkrijgbaar in Nederland

In de slipstream van de iPhone SE kondigde Apple ook een nieuwe iPad Pro aan. Deze is met een schermformaat van 9,7 inch kleiner dan de originele iPad Pro. Qua specificaties zijn de tablets niet identiek, al is het verschil niet zo groot.

De kleine iPad Pro heeft een schermresolutie van 2048x1536 pixels. Het bijzondere aan dit scherm is zijn ‘TrueTone’-functie, die ervoor zorgt dat het scherm zich aanpast aan de omgeving. Dit zou resulteren in een betere kleurenweergave. In de tablet zit Apple’s A9X-processor, die met twee kernen is geklokt op 2,16 GHz. Ter ondersteuning heeft de iPad Pro 2 GB aan werkgeheugen.

Voor een tablet heeft de iPad Pro een uitstekende camera. Dit is namelijk dezelfde 12-megapixelcamera die Apple voor de iPhone SE en iPhone 6S gebruikt. Vanaf april is de tablet in Nederland verkrijgbaar. Hij krijgt een adviesprijs mee van 689 euro.

De nieuwe functies van iOS 9.3

Apple rolt deze week ook iOS 9.3 uit, de nieuwste versie van het besturingssysteem. De update brengt een aantal nieuwigheidjes met zich mee. De feature die het meeste in het oog springt is ‘night shift’, waarmee het scherm rustiger voor je ogen wordt. Dit moet ervoor zorgen dat je makkelijker kunt slapen. Het display filtert blauwe kleuren, die het moeilijker maken om in slaap te vallen nadat je op het scherm van je smartphone hebt gekeken.

Verder is de beveiliging van het besturingssysteem verder aangescherpt. Zo kun je notities beveiligen met een vingerafdruksensor, zodat niet Jan en alleman daar naar kan kijken. Andere toevoegingen zijn een verbeterde Nieuws-app, uitgebreidere Health-app en meer 3D Touch-ondersteuningen voor standaard Apple-apps zoals de apps voor het weer en de instellingen van je smartphone.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl