Toestellen
22 maart 2016 - Redactie MobileCowboys

Alles over de Apple iPhone SE

Apple heeft de iPhone SE gepresenteerd. Deze smartphone heeft een 4-inch scherm en is vanaf 29 maart te bestellen in Nederland. De 16 GB-versie kost 489 euro, de 64 GB-variant is 100 euro duurder.

De laatste 4-inch smartphone die Apple aangekondigde was de iPhone 5S uit 2013. Sindsdien bracht Apple smartphones uit met een groter scherm. De iPhone 6 heeft een schermformaat van 4,7 inch, de iPhone 6 Plus zit op 5,5 inch. Met de komst van de iPhone SE hoopt Apple het publiek te bereiken dat het liefste een kleine smartphone heeft. Specifiek gaat het om de mensen die bijvoorbeeld een iPhone 5S hebben en een nieuwe, kleine iPhone willen.

Premium specificaties voor de iPhone SE

Het scherm van de iPhone SE heeft een resolutie van 1136x640 pixels. Dit is gelijk aan dat van de iPhone 5, 5S en 5C. De iPhone SE gebruikt dezelfde A9-processor als de iPhone 6S. Deze dualcore chipset is geklokt op 1,8 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen van de iPhone SE bedraagt 1 GB. Dit is de helft van het werkgeheugen van de iPhone 6S, dus wat dit betreft kan de telefoon niet tippen aan het vlaggenschip van Apple. Er komen twee varianten van de iPhone SE: een met 16 GB opslaggeheugen en eentje met 64 GB opslagcapaciteit. Dit is niet uitbreidbaar.

De iPhone schiet foto’s in 12 megapixel. Met deze sensor kun je live foto’s maken en filmen in 4K. Aan de voorkant zit een 1,2-megapixel camera voor het nemen van selfies. Deze camera biedt de mogelijkheid om te beeldbellen in HD. In de smartphone zit een batterij met een inhoud van 1642 mAh. Out of the box draait deze Apple op iOS 9.3. Deze update is nu overigens ook voor andere modellen van de iPhone en iPad beschikbaar.

Verkrijgbaarheid van de iPhone SE

Qua prijs wordt de iPhone SE dus onder de smartphone uit de iPhone 6-familie geplaatst. Toch zitten er wel allerlei premium sensoren in de smartphone, zoals een vingerafdruksensor en NFC. De smartphone wordt geleverd in vier kleuren: grijs, zilver, goud en roze. De iPhone SE is vanaf 31 maart verkrijgbaar in een aantal landen, zoals Duitsland en Frankrijk. Vanaf 29 maart kun je in Nederland de smartphone voorbestellen, maar het is nog onbekend wanneer hij precies geleverd wordt.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl