Concepten
20 mei 2015 - Ron Smeets

Alles draait om de eenvoud bij de Light Phone Wel bereikbaar, maar niet connected

Er is nog maar weinig wat we niet via onze smartphones kunnen regelen, kopen of ontdekken. Dat zal de komende jaren nog veel 'erger' worden. We kunnen al niet meer zonder en nemen hem dan ook letterlijk overal mee naar toe. Toch is het af en toe goed om even niet bereikbaar te zijn of je toch in ieder geval los te koppelen van het internet, sociale media en apps. Dat vinden de bedenkers van de Light Phone althans.

Zij bedachten een mobiele telefoon zonder scherm, geen mobiele dataverbinding en geen apps. Leuk, maar dit is natuurlijk niet nieuw. In het nabije verleden, tijdens de opmars van de smartphone, zijn dit soort concepten al vaker bedacht, en uitgewerkt. Neem bijvoorbeeld de John's Phone (tweede afbeelding hieronder) Ook een toestel waar je alleen maar mee kon bellen. Die had, aan de bovenzijde, wel nog iets van een scherm om berichten te ontvangen,

De Light Phone is, vijf jaar later, nog iets compacter en veel dunner dan die van 'John', maar dat heeft natuurlijk te maken met voortschrijdende techniek. Hij heeft de afmetingen (omtrek) van een credit-card en is slechts 5 millimeter dik. Het toestel is voorzien van een LED display boven het toetsenblok zodat je in ieder geval nog kunt zien welke nummers je ingetoetst hebt en door wie je gebeld wordt. Op één acculading kan het toestel 20 dagen gebruikt worden.

Het idee achter dit toestel is vergelijkbaar met dat van de John's Phone. Onze kostbare tijd wordt tegenwoordig veel te veel ingenomen door onze smartphones, smart watches en andere connected gadgets. De Light Phone brengt rust in je leven op momenten dat je dat nodig hebt, maar je blijft toch bereikbaar. Het is nog een concept en de bedenkers zijn via Kickstarter op zoek naar investeerders.

Hieronder een korte videodemo van de Light Phone:

Hieronder enkele afbeeldingen van de John's Phone uit 2010.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.