Entertainment
22 augustus 2005 - Ron Smeets

Allergisch voor je GSM

Als u de afgelopen maanden en jaren meer last gekregen heeft van allergische reacties zoals uitslag of overgevoeligheid voor huismijt en pollen, dan zou dat wel eens aan uw GSM kunnen liggen.

Dit is althans een van de conclusies van een onderzoek gehouden onder 52 proefpersonen die een verleden hadden voor wat betreft allergische reacties.

De Japanse Dr. Kimata beweert dat de straling van GSM's antigenen in ons lichaam kunnen activeren. Deze antigenen zijn vaak de oorzaak van allergische reacties zoals eczeem, astma en hooikoorts.

De onderzochte personen moesten eerst allemaal gedurende een half uur naar een film kijken terwijl de helft van hen tevens mobiel zat te bellen. Na afloop bleek dat de 'allergie-antigenen' in het bloed van de bellers een stuk actiever waren dan bij de niet-bellers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.