Entertainment
26 januari 2008 - Ron Smeets

Alle Smartphone fabrikanten aangeklaagd!

Dit is op z'n minst een opmerkelijk bericht in de categorie 'Alleen in Amerika'.

Afgelopen dinsdag heeft Minerva Industries namelijk het patent toegewezen gekregen op Smartphones. Tenminste, dat kun je opmaken uit de beschrijving van het product waar het patent betrekking op heeft.

Nog geen minuut nadat het patent juridisch geldig was, op 22 januari om 00u01 om precies te zijn, heeft Minerva Technologies vervolgens een aanklacht ingediend tegen 33 toestelfabrikanten en Amerikaanse Telco's die volgens Minerva dus handelen in strijd met het patent op 'Smartphones'.

Het betreffende patent (pdf) beschrijft het als volgt: Een mobiele telefoon met een draadloze internet verbinding, een geheugenkaart, een microprocessor en een display waarop gegevens van het internet getoond kunnen worden. Verder moet het toestel voorzien zijn van één van de volgende opties; voice-dialing, een draadloze- of een bedrade headset. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om video's, muziek of een combinatie daarvan met het toestel van het internet te downloaden.

Kortom, alle Smartphone producenten kunnen hun lol op de komende maanden en de juristen wrijven zich alweer in de handen ;-)

Behalve enkele Amerikaanse Telco's zoals Sprint, AT&T en T-Mobile USA vinden we onder de gedaagden ook Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung, HTC, Apple, HP, LG, Palm, Pantecht en RIM.Gerelateerde links:
Patent van de iPhone goedgekeurd
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
Hop-On waarschuwt makers MP3 GSM's voor patentbreuk
Nokia, Samsung en Panasonic met Bluetooth troubles
Palm reageert op aanklacht van NTP
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.