Nieuws
21 september 2007 - Ron Smeets

Alle Metrostations in New York krijgen GSM dekking

Mobiel bellen onder de grond is niet altijd even makkelijk. En dan bedoel ik natuurlijk kelders, parkeergarages, tunnels en metrostations.

De dekking van de meeste mobiele netwerken houdt het na enkele meters al voor gezien waardoor je niet of nauwelijks nog bereikbaar bent.

Dat heeft in sommige gevallen ook zijn voordelen, maar de gemiddelde mobiele beller wil toch het liefst altijd, zeker onderweg, bereik hebben.

In New York gaat men de komende jaren in ieder geval één van die probleemgebieden aanpakken. Alle 277 metrostations zullen namelijk binnen nu en 10 jaar (wat ik reikelijk lang vind) voorzien worden van mobiele netwerkdekking zodat bellen in de metro, althans op en om de stations, mogelijk wordt.

Over twee jaar begint men met een proef in zes stations van 'Downtown Manhatten'. Als dat goed gaat zullen de overige stations in de jaren daarna volgen.

Weer een plek minder waarvan je kunt zeggen ‘Ik had even geen netwerk, daarom was ik niet bereikbaar’ ;-))

Foto: The New York TimesGerelateerde links:
Mobiel bellen onder de grond
Steeds meer mobieltjes mee het graf in
PSP wijst de weg in de Metro
Mobiel bellen in de Metro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.