Toestellen
29 september 2015 - Ron Smeets

Alle iPhone camera's met elkaar vergeleken Van de eerste iPhone 2G tot en met de gloednieuwe iPhone 6S

De nieuwe iPhones hebben, zo werd tijdens de presentatie al duidelijk, ook een gloednieuwe 12 megapixel camera. Die is volgens de fabrikant beter dan ooit en de beste iPhone camera tot aller tijden... Dat geldt ongetwijfeld tot het moment dat, over een jaar, de iPhone 7 onthuld gaat worden ;) Nu roepen fabrikanten natuurlijk altijd wel dat hun nieuwste toestel op diverse vlakken beter is dan ooit, maar ongeacht of dat klopt hebben die mededelingen een bijzonder hoog 'Wij van WC Eend adviseren WC Eend' gehalte.

Bij SnapSnapSnap kwamen ze op het idee om alle iPhone camera's met elkaar te gaan vergelijken. Van de eerste iPhone 2G met zijn 2 megapixel camera uit 2007 tot en met de nieuwste iPhone 6S. En inderdaad, de 12 megapixel camera van de iPhone 6S maakt de mooiste foto's van ze allemaal en hij is ook het snelst. Geen hele grote verrassing natuurlijk. Hij wordt immers vergeleken met camera's (en toestellen) die één tot acht jaar ouder zijn. Hieronder staan een paar vergelijkende foto's. Voor de grote, en volledige, versies van de verschillende kiekjes moet je de bronlink volgen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.